circulaire economie

rotterzwam levert paddenstoelen kweekunits aan de Clique

rotterzwam levert paddenstoelen kweekunits aan de Clique

rotterzwam levert drie paddenstoelen kweekunits aan De Clique. De Clique is een start-up in Utrecht die koffiedik, schillen en etensresten van bedrijven gebruikt als voedingsbodem voor nieuwe producten.

rotterzwam kweekt al sinds 2013 paddenstoelen in een stedelijke omgeving. In de periode van 2013 tot en met 2017 deden wij dat in het voormalig Tropicana zwembad. Sinds 2019 staat onze kwekerij aan de Schiehaven 26. Daar kweken wij in 8 omgebouwde reefer containers paddenstoelen op koffiedik en stro.

Begin 2020 benaderde de Clique ons met de vraag of wij hun konden helpen met het neerzetten van een kwekerij in Utrecht met een vergelijkbare omvang als de kwekerij van rotterzwam in Rotterdam.

Op basis van de lessen die wij de afgelopen jaren hebben geleerd, is onze mobiele kweekunit voor paddenstoelen kweek doorontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een klimaatwand is geschikt om paddenstoelen en mycelium kweek mogelijk te maken.

Paddenstoelen kweek
Het kweken van paddenstoelen vraagt specifieke omstandigheden in de kweekruimte. Verse lucht, temperatuur en luchtvochtigheid zijn allemaal belangrijke factoren. Je hebt eigenlijk een ruimte nodig waarin je de herfst kunt nabootsen.

Mark Slegers van rotterzwam vertelt: "Wij hebben al onze kennis op het vlak van klimatisering van kweekruimtes samengebracht in een compleet nieuw ontwerp. Het resultaat is een zeer flexibele klimaatwand die in verschillende soorten ruimtes geplaatst kan worden." 

Klimaatwand voor paddenstoelen kweek

De klimaatwand van rotterzwam kan makkelijk in een schuur, loods of geïsoleerde ruimte ingeschoven worden en daar gebruikt worden om paddenstoelen kweek  mogelijk te maken. Wij kunnen de klimaatwand aanbieden voor €14.499 per stuk. Deze prijs is exclusief btw, vervoer en installatie op locatie en onder voorbehoud van inflatie op de materialen.

Kweekunit voor mycelium kweek

Turn-key oplevering
De Clique heeft gekozen voor een turn-key oplevering. We ontzorgden hen van A tot Z. Steven Keulemans van de Clique vertelt: "De ruime ervaring van rotterzwam op dit gebied, maakt dat wij met vertrouwen drie kweekunits hebben besteld. Er zijn plannen om nog vijf units te bestellen."

rotterzwam kweekunit en klimaatwand

Heb je niet de beschikking over een schuur, loods of geïsoleerde ruimte? Dan is onze kweekoplossing in een container wellicht een oplossing. Wij kunnen een geïsoleerde container, met ophangsysteem voor de substraat zakken en voorzien van een klimaatwand aanbieden voor €24.499 per stuk. Deze prijs is exclusief btw, vervoer en installatie op locatie en onder voorbehoud van inflatie op de materialen.

Meer weten over onze oplossingen voor kleinschalige paddenstoelen kweek? Mail ons op mushroom.cultivation@rotterzwam.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Volgende lezen

Recept: warme salade met oesterzwam, groene asperges, witlof en blauwe kaas
8 redenen die koffiedik ophalen door rotterzwam onderscheiden

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.