Inspirerende sprekers over duurzaamheid en circulariteit

Ben je op zoek naar inspirerende spreker op de thema's duurzaamheid en circulariteit? Dan rotterzwam iets voor je betekenen.

Inspirerende sprekers op vlak van duurzaamheid en circulariteit Mark Slegers

Dat je op een dag iets leest en daardoor besluit je leven om te gooien. Dat deden de initiatiefnemers van rotterzwam, Siemen Cox en Mark Slegers, - getriggerd door het boek De Blauwe Economie van Gunter Pauli. Eén business case uit het boek - 'Oesterzwammen kweken op koffiedik' - liet ze niet meer los, want vinden de mannen: 'je kunt wel praten over duurzaamheid, maar het gaat vooral om het doen.'

In 2013 begonnen zij met het kweken van paddenstoelen op koffiedik in de kelders van het oude Tropicana zwembad. In 2015 waren zij initiatiefnemers van BlueCity en sinds mei 2019 hebben wij een kwekerij onder de schaduw van de Euromast.

Naast het kweken van paddenstoelen en koffiedik redden van de vuilverbranding, werken ze ook aan echte systeem verandering. Met het project "Terug naar de Bodem" proberen zij de afvalstatus van koffiedik te veranderen zodat het een toegestane meststof wordt.

Door de waarde van afval te laten zien, ketens opnieuw in te richten en vooral te schoppen tegen heilige huisjes. Naast rotterzwam zitten de heren achter het omtoveren van het voormalige zwembad Tropicana tot BlueCity. Een speeltuin voor circulaire bedrijven, waarin afval niet bestaat.

Met 8 awards zijn de mannen de meest onderscheiden stadslandsbouwers van Europa. Met de nodige humor zetten zij het publiek aan het denken.

Wil jij de bezoekers van jouw evenement laten inzien hoe zij het verschil kunnen maken? Mark of Siemen kunnen komen spreken op jouw locatie.

-> We vragen een vergoeding van €950,- voor het geven van een fysieke presentatie of voordracht.

-> We vragen een vergoeding van €650,- voor het geven van een online presentatie of voordracht.

[alle bedragen zijn ex 21% btw]

Past dit bedrag net niet in je budget? Zoek even contact en vertel ons uit waarom we bij jouw event de bezoekers mogen inspireren voor een ander bedrag.

Voor meer informatie en boekingen kan je contact opnemen met Mark Slegers. Mark@rotterzwam.nl of 010 - 751 14 60

Inspirerende sprekers op vlak van duurzaamheid en circulariteit Siemen Cox