Onze missie

Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert.

Wij dragen daar in bij door lokaal, regionaal en internationaal samen te werken om de productie van paddenstoelen op lokale reststromen te stimuleren en vergemakkelijken.

De uitkomst is een breed scala aan producten en diensten rond paddestoelen productie, bewustwording en (h)eerlijke snacks op basis van plantaardige eiwitten.

Geschiedenis

In 2013 is rotterzwam gestart in het oude Tropicana Zwembad (inmiddels BlueCity) aan de maas in Rotterdam. Inmiddels is de kwekerij opgeschaald en zijn we in verschillende steden actief. In al die jaren hebben we heel wat mogen leren en ervaren en gaan we ondanks de nodige tegenslagen nog steeds met onze missie om de kringlopen te sluiten en meer paddenstoelen te kweken.

Transparantie

Duurzaam ondernemen is niet altijd makkelijk en er worden vaak mooie verhalen verteld, plannen gemaakt en concepten gedeeld. Maar wat DOEN we nou echt? Er zijn steeds meer bedrijven die zeggen dat ze koffiedik een hoogwaardige bestemming geven en er zelfs paddestoelen op kweken, maar is dat ook zo? Is dat te controleren? Wij kiezen er voor om zoveel mogelijk data over wat wij ECHT DOEN te delen. Zodat jij een goede keuze kunt maken met wie je wilt samenwerken of waar jij je producten of diensten wilt afnemen.

Impact

Wat doen wij en welke impact heeft dat op onze omgeving, onze medewerkers en de maatschappij. Wij hebben in onze staturen opgenomen dat wij bij elke keuze stil staan om ook deze impact mee te nemen en onze planeet beter achter te laten. Dit wordt jaarlijks getoetst middels ons B-Corp certificaat. Kijk snel eens naar onze impact rapportages.