Gratis verzending vanaf €45,00

Recept: warme salade met oesterzwam, groene asperges, witlof en blauwe kaas

 

✔   vegetarisch
✔   voor 2 personen
✔   makkelijk
✔   30 minuten

Salades een gerecht voor in de zomer? Dat hoeft helemaal niet! In de winter maak je heel gemakkelijk een warme salade met ingrediënten uit het seizoen. Deze salade is een groot favoriet en serveer je als hoofdgerecht met een wat brood er bij, of als bijgerecht. 

 

 

Ingrediënten

 2 stronkjes witlof
1 bosje groene asperges
200 gr oesterzwammen 
handje walnoten
100 gr Blue de Causses 
1 ui
1 teen knoflook
rucola
olijfolie
peper en zout 

Dressing
1/2 eetlepel mosterd
1/2 eetlepel citroensap
1/2 eetlepel witte wijn azijn
100 ml olijfolie
Fijngesneden bieslook 

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder de houterige onderkant van de asperges.
  2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de asperges in ongeveer 5 minuten gaar. 
  3. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in de pan. 
  4. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze mee. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Snijd het kontje van de witlof en pluk de blaadjes los. 
  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een potje. Doe de deksel op het potje en schud de dressing tot een egale emulsie. 
  7. Meng de rucola met de witlof en leg deze op een diep bord. 
  8. Verdeel hier de gebakken zwammen, asperges, walnoten en blauwe kaas overheen. 
  9. Verdeel de dressing over de salade en serveer direct. 

 

  

 

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd