✔ vegetarisch ✔ voor 2 personen
✔ makkelijk
✔ 30 minuten
|
Salades een gerecht voor in de zomer? Dat hoeft helemaal niet! In de winter maak je heel gemakkelijk een warme salade met ingrediënten uit het seizoen. Deze salade is een groot favoriet en serveer je als hoofdgerecht met een wat brood er bij, of als bijgerecht.
|
|
|
Ingrediënten
2 stronkjes witlof 1 bosje groene asperges 200 gr oesterzwammen handje walnoten 100 gr Blue de Causses 1 ui 1 teen knoflook rucola olijfolie peper en zout
Dressing 1/2 eetlepel mosterd 1/2 eetlepel citroensap 1/2 eetlepel witte wijn azijn 100 ml olijfolie Fijngesneden bieslook
|
Bereidingswijze
- Verwijder de houterige onderkant van de asperges.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de asperges in ongeveer 5 minuten gaar.
- Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in de pan.
- Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het kontje van de witlof en pluk de blaadjes los.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een potje. Doe de deksel op het potje en schud de dressing tot een egale emulsie.
- Meng de rucola met de witlof en leg deze op een diep bord.
- Verdeel hier de gebakken zwammen, asperges, walnoten en blauwe kaas overheen.
- Verdeel de dressing over de salade en serveer direct.
|
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.