✔ veganistisch ✔ voor 2 personen
✔ makkelijk
✔ 15 minuten
|
Wil je je gasten verrassen met een lekkere vegetarische snack? Dan is deze tempura van oesterzwam een aanrader. Je ziet het in de Japanse keuken vaak in diverse varianten. Je hebt voor deze tempura van oesterzwammen geen frituurpan nodig!
|
Ingrediënten
150 gram (kleine) oesterzwammen 150 gram bloem ¼ tl zout 2,5 dl koud bruiswater Zonnebloemolie Rode peper Soja saus
|
Bereidingswijze
- Meng de bloem met het zout en voeg vervolgens het bruiswater toe. Meng tot een beslag.
- Leg de oesterzwammen in het beslag.
- Verhit de zonnebloemolie in een wokpan.
- Wanneer de olie op temperatuur is voeg je de oesterzwammen toe. Frituur de oesterzwammen in 2 tot 3 minuten rondom krokant en lichtbruin.
- Laat de oesterzwammen uitlekken op wat keukenpapier.
- Snijd de rode peper in fijne ringen en meng deze met de soja saus.
- Serveer de tempura van oesterzwam met de sojasaus.
|
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.
Gebruik de pijlen links/rechts om door de diavoorstelling te navigeren, of veeg links/rechts op een mobiel apparaat