✔ veganistisch ✔ voor 4 personen
✔ makkelijk
✔ 45 minuten
|
Voor een ieder die zojuist zwammen van zijn of haar growkit heeft geoogst, presenteren wij hier een bijzonder lekker recept: oesterzwammen soep.
Multi-inzetbaar van voorgerechtje aan het kerstdiner tot hoofdgerecht met een beetje brood. Vergeet de restjes de volgende dag niet mee te brengen voor de lunch.
|
 |
 |
Ingrediënten
400 gram oesterzwammen 2 uien 2 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 1 liter groentebouillon 4 takjes tijm Peterselie 1 laurierblad Olijfolie Peper en zout
|
Bereidingswijze
- Snij de ui en knoflook fijn en de bleekselderij in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg de blaadjes van de tijm toe en bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de groentebouillon en laurier toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de oesterzwammen met wat peper en zout.
- Voeg de oesterzwammen vervolgens toe aan de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten staan.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de peterselie fijn en garneer de soep.
|
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.
Gebruik de pijlen links/rechts om door de diavoorstelling te navigeren, of veeg links/rechts op een mobiel apparaat