De allergrootste vegan hamburger

De allergrootste vegan hamburger

In het kader van de week zonder vlees, werkte rotterzwam mee aan het bouwen van de grootste vegan hamburger. Uiteraard op basis van oesterzwammen. Anderhalve week geleden werden wij door 

Zapp your planet benadert met de vraag of wij wilden meewerken aan het maken van een vegan hamburger. Het moest wel een flinke joekel worden. 

Wist je, dat als je verse [!] zwammen in stukjes snijdt, je ze in een bakje doet en ze afdekt met vershoudfolie, de zwammen weer aan elkaar groeien? Dat kan in elke gewenste vorm. In een hartje bijvoorbeeld.

Maar deze burger moet geen bijzondere vorm krijgen. Hij moest vooral groot zijn. Wij hebben toen even gebeld met BlueCity Lab om te vragen of zij ons konden helpen aan een mal.

Mal voor grootste vegan hamburger

Dat was geen probleem. Binnen één dag stond dit schitterende ding bij ons op kantoor. Vervolgens hebben wij 15 kg verse zwammen in stukjes gesneden en de mal gevuld. Dat zag er al best heel cool uit. Maar we moesten nog even geduld hebben.

Mal voor grootste vegan hamburger

Het geheel heeft vijf dagen op kamertemperatuur in het BlueCity lab gestaan en toen waren de gesneden zwammen aan elkaar gegroeid. Omdat dit een vegan hamburger is op basis van 100% oesterzwammen. Noemen wij het ook wel de zwamburger. 

Grootste vegan hamburger

Het resultaat mag er wezen. Een vegan hamburger van 875 mm doorsnede.

Het hele proces is terug te zien op zondag 28 maart in de uitzending van Zapp your planet.

Wil jij je eigen zwamburger maken? Overweeg dan een zwammenement te nemen. Met onze kakelverse zwammen, maak je de heerlijkste gerechten.

Volgende lezen

Recept: romige oesterzwammen soep
rotterzwam krijgt voor ophalen koffiedik de status voortgezet gebruik

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.