Gratis verzending vanaf €45,00 - Mei actie maand 10% korting op veel producten en diensten

Recept: oesterzwamburger met dragon mayonaise

 

✔   vegetarisch
✔   voor 2 personen
✔   makkelijk
✔   20 minuten

Als we het hebben over een goed alternatief voor een hamburger, dan denken wij gelijk aan de vegetarische variant van oesterzwammen. Je maakt ze in een handomdraai en zijn naar onze mening minstens net zo lekker. Je brengt de burgers op smaak met een heerlijk frisse dragonmayonaise.

  

Ingrediënten

Voor de burgers
150 gram oesterzwammen
1 witte ui
1 rode ui
1 teentje knoflook
Handje peterselie
3 takjes tijm
40 gram parmezaanse kaas
1 ei
2/3 el havermout
Olijfolie
Peper en zout

Dragon mayonaise
1 eigeel
1/2 tl zout
1 el mosterd
1 el witte wijn azijn
250 ml zonnebloemolie
Een handje fijngesneden dragon

Optioneel 
2 burger broodjes
Tomaat
Sla

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd als eerste de ui en knoflook fijn
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.
  3. Snijd een handje peterselie fijn. 
  4. Snijd de oesterzwammen in stukjes en doe deze samen met de ui, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie en het ei in een blender. Meng alles goed door elkaar.
  5. Schep het mengsel in een kom en voeg dan 2 tot 3 eetlepels havermout toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel 15  minuten staan. 
  6. Vorm vervolgens burgers van het mengsel en wikkel deze in plasticfolie.
  7. Laat de burgers minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. 
  9. Bekleed een plaat met bakpapier en leg hier de burgers op. Bak de burgers ongeveer 15 minuten af in de oven.
  10. Serveer de burgers op een broodje met sla, tomaat, rode ui en zelfgemaakte dragon mayonaise. 

Dragon mayonaise

  1. Doe het eigeel, zout, mosterd, witte wijnazijn en zonnebloemolie in een hoge mengkom. 
  2. Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de kom. 
  3. Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de kom. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
  4. Blijf mixen tot de olie volledig op is genomen. 
  5. Meng hier vervolgens de fijngesneden dragon door.

  

 

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd