rotterzwam is gecertificeerd B Corp

rotterzwam is gecertificeerd B Corp
Het doorlopen van een proces van certificering, kan helpen bij het verduurzamen van onze samenleving en professionaliseren van het bedrijfsleven. In iso en bio certificering vonden wij raakvlakken met ons gedachtegoed maar niet een 100% match. Die vonden wij wel bij B Corp. Sinds 9 december 2021 is rotterzwam een gecertificeerd B Corp.

 

Nog nooit zijn wij zo transparant geweest als het afgelopen jaar. We hebben een groot deel van 2021 namelijk hard gewerkt aan onze B Corp certificering. Nu is B Corp niet een erg bekende certificering en daar vertellen wij graag wat meer over.

Het proces
B Lab is een non-profitorganisatie die een wereldwijde beweging van mensen bedient die ondernemen gebruiken als een kracht om iets goeds te doen. De gecertificeerde organisaties willen een aantal verschuivingen realiseren in ons economisch systeem.
-> Van het profiteren van slechts enkelen naar voordelen voor iedereen;
-> Van het concentreren van rijkdom en macht naar het veiligstellen van gelijkheid;
-> Van extractie naar regeneratie;
-> Van prioriteit geven aan individualisme naar het omarmen van onderlinge afhankelijkheid.

B Lab is de certificerende instantie. B Lab is een non-profitnetwerk dat de wereldeconomie wil transformeren ten behoeve van alle mensen, gemeenschappen en de planeet. Voortbouwend op de normen en het certificeringsproces van B lab, leidt het netwerk van aangesloten organisaties tot veranderingen in economische systemen om een collectieve visie van een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie te ondersteunen.

Holistisch
B Corp certificering is holistisch en niet uitsluitend gericht op een enkel sociaal of milieuprobleem. Het proces om certificering te behalen en te behouden is streng en vereist betrokkenheid van teams en afdelingen in het gehele bedrijf. Rekening houdend met de bedrijfsomvang en het profiel, omvat de verificatie documentatie van het bedrijfsmodel en informatie over de activiteiten, structuur en verschillende werkprocessen. Maar ook beoordeling van mogelijke openbare klachten. Het proces van hercertificering bevestigt dat er voortdurend aan deze normen wordt voldaan.

Netwerk
rotterzwam is met de certificering toegetreden tot een groeiende groep bedrijven die zich hard maken voor een betere wereld. Met 105 punten zijn wij ruim over de grens van 80 punten gekomen van ons B Impact Assessment. Deze assesment is de meest geloofwaardige tool die een bedrijf kan gebruiken om de impact te meten op het gebied van zorg voor werknemers, de gemeenschap, het milieu en de klanten. Wereldwijd zijn ongeveer 4.400 bedrijven B Corp gecertificeerd. In de Benelux iets meer dan 160 bedrijven.

 

Volgende lezen

Recept: oesterzwamburger met dragon mayonaise
Gooi je koffiedik niet weg!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.