koffiedik collectie

Stijging kosten koffiedik ophalen? Niet bij rotterzwam

Stijging kosten koffiedik ophalen? Niet bij rotterzwam

De kosten voor het ophalen van afval [en daarmee van koffiedik] stijgen jaarlijks en met steeds grotere sprongen. Die kosten stijging wordt ook wel inflatie genoemd en die hebben voor een groot deel te danken aan het monetaire beleid van de centrale banken in de wereld.

Voltaire zei ooit: "Papiergeld keert uiteindelijk terug naar zijn intrinsieke waarde - nul" Dat is in de basis waar wij nu getuige van zijn. 

Maar dit blog artikel gaat niet over lessen over monetair beleid maar over de jaarlijkse kosten stijging voor het ophalen van bedrijfsafval.

Wij zien de volgende verhaallijnen terug komen om kostenverhoging van 6% of meer te verklaren. 

  • De brandstofprijzen gaan door het dak 
  • Personeel wordt beter beloond 
  • Kosten voor vervoer over de weg (NEA-index) gaan omhoog 

Voor de klanten van rotterzwam is dat anders want

  • rotterzwam rijdt 100% elektrisch en wij wekken bijna alle elektriciteit zelf op met de zonnepanelen op onze kwekerij. In de footer van onze website vind je een link naar de actuele opbrengst die deze 156 panelen opwekken.
  • Het personeel van rotterzwam wordt al goed beloond. Wij hebben de salarissen laten benchmarken door Buro P&O die tevens de salarisadministratie van rotterzwam verzorgd.
  • Wij werken met reststromen voor de input voor ons primaire proces. Daarom zijn wij minder gevoleig voor de stijging van de verschillende grondstofprijzen.

Daarom houden wij ook in 2022 onze tarieven gelijk!

Positieve milieu impact tegen een stabiel tarief, kunnen wij ook voor jullie organiseren. Samen met een groeiend netwerk van lokale verwerkers werkt rotterzwam aan landelijke dekking voor hoogwaardige koffiedik verwerking. Meer weten? Kijk wat rotterzwam of haar partners voor jou organisatie kan betekenen.

Volgende lezen

8 redenen die koffiedik ophalen door rotterzwam onderscheiden
Recept: oesterzwamburger met dragon mayonaise

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.