Wij sluiten de webshop op Block Friday

Wij sluiten de webshop op Block Friday

De maanlanding van deze tijd is om onze levensstijl en onze economie binnen de grenzen van onze ene planeet te krijgen. Dat betekent volgens ons, dat wij bewuster moeten leven en niet de eeuwige groei najagen die ons ingefluisterd wordt. Als iedereen zou leven als een Nederlander, dan hebben wij 2,9 aardes nodig om in onze behoeften te voorzien.

Onze nekharen gaan dan ook overeind staan bij een fenomeen als "Black Friday". Een uit de USA overgewaaide 'gewoonte' om consumenten met enorme korting over te halen om maar vooral veel spullen te kopen.

Maar wij hebben meer dan spullen dan ooit. Zoveel spullen dat wij ze in ons eigen huis niet meer kwijt kunnen. We huren zelfs opslagruimte om onze meuk een plekje te geven. Als wij de branche van opslagruimtes mogen geloven, dan kampen 1,2 miljoen Nederlanders met chronisch [!] ruimtegebrek.

Nee, als wij iets niet nodig hebben, dan is het meer spullen. Consuminderen en je levensstijl binnen de grenzen van deze ene planeet brengen. Zorgen dat de natuurlijke rijkdom van onze aarde zo gelijk mogelijk verdeeld wordt over alle mensen en dieren die haar bewonen.

Een evenement als Black Friday past daar niet in. Sterker nog, het is een symptoom van wat er mis is met onze huidige economie. Wij hebben nagedacht over een juist tegengeluid. Er zijn verschillende opties de revue gepasseerd. Wij dachten bijvoorbeeld over de mogelijkheid om onze prijzen op Black Friday verdubbelen, daarmee help je ons het gedachtengoed voor een meer circulaire maatschappij verder te verspreiden. 

Uiteindelijk hebben wij besloten om een moment van rust in te lassen. Wij gaan daarom met Black Friday op zwart. Onze webshop is die dag niet bereikbaar.

Volgende lezen

Organische reststromen op de bodem: hoe zit dat juridisch?
Duurzame oesterzwammen te koop!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.