✔ vegetarisch ✔ voor 2 personen
✔ makkelijk
✔ 20 minuten
|
Als je het Rotterzwam team vraagt wat hun lievelings zwammen gerecht is, roepen ze in koor: shoarma! Dit makkelijke gerecht is snel te maken en door de vlezige structuur van de oesterzwammen een super vegetarisch alternatief.
|
Ingrediënten
Voor de burgers 300 gr oesterzwammen 1,5 el shoarma kruiden 0,5 paprika 1 ui 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 pitta broodjes sla tomaat olijfolie peper en zout
Knoflooksaus 5-6 el yoghurt platte peterselie 2 teentjes knoflook peper en zout
|
Bereidingswijze
- Scheur de oesterzwammen in repen en meng deze samen met 2 eetlepels shoarma kruiden. Laat dit een half uurtje marineren.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de paprika in repen.
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de paprika en oesterzwammen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Snijd de broodjes open en beleg deze met sla, rode ui, tomaat en oesterzwammen.
Knoflooksaus
- Snijd de peterselie fijn
- Meng de yoghurt met de twee uitgeperste teentjes knoflook en peterselie.
- Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
|
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.
Gebruik de pijlen links/rechts om door de diavoorstelling te navigeren, of veeg links/rechts op een mobiel apparaat