✔ vegetarisch ✔ voor 2 personen
✔ makkelijk
✔ 20 minuten
|
Als je het Rotterzwam team vraagt wat hun lievelings zwammen gerecht is, roepen ze in koor: shoarma! Dit makkelijke gerecht is snel te maken en door de vlezige structuur van de oesterzwammen een super vegetarisch alternatief.
|
Ingrediënten
Voor de burgers 300 gr oesterzwammen 1,5 el shoarma kruiden 0,5 paprika 1 ui 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 pitta broodjes sla tomaat olijfolie peper en zout
Knoflooksaus 5-6 el yoghurt platte peterselie 2 teentjes knoflook peper en zout
|
Bereidingswijze
- Scheur de oesterzwammen in repen en meng deze samen met 2 eetlepels shoarma kruiden. Laat dit een half uurtje marineren.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de paprika in repen.
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de paprika en oesterzwammen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Snijd de broodjes open en beleg deze met sla, rode ui, tomaat en oesterzwammen.
Knoflooksaus
- Snijd de peterselie fijn
- Meng de yoghurt met de twee uitgeperste teentjes knoflook en peterselie.
- Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
|
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Blije Bietjes.
Fotografie door Loot.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.