Impact rapportage's

De impact van rotterzwam in 2022

De impact van rotterzwam in 2022

Gedurende 2022 zien we de hoeveelheid koffiedik weer flink toenemen. De bezettingsgraad van onze zakelijke relaties zijn weer steeds meer op kantoor.

Gelukkig hebben we ook weer steeds meer koffiedik kunnen benutten voor de kweek van oesterzwammen. We merken echter wel een verschil met de periode voor Corona.

Het koffiedik is steeds vaker beschimmeld zodra wij het ophalen bij onze relaties. het lijkt alsof de machines minder goed worden schoongemaakt of minder vaak worden geleegd.

Doordat wij een opschaling hebben doorgevoerd in ons productieproces is de kans groter geworden dat door een kleine infectie een grotere batch mislukt.

We blijven voorlopig dus naast het koffiedik ook nog extern stro substraat inkopen om in ieder geval altijd zwammen te kunnen leveren.

De uitstoot voor fossiele brandstof heeft betrekking op het feit dat we tijdelijk een vervangende bus hebben moeten huren en we voor een buitenlandse bijeenkomst hebben moeten bijwonen en daarvoor met het vliegtuig hebben gevlogen.

Eigen opwek van elektriciteit.

Onze zonnepanelen hebben net niet genoeg elektriciteit kunnen opwekken om ons eigen verbruik te kunnen afdekken. Ook moeten we af en toe buiten de deur onze busjes opladen.

Uiteindelijk hebben we bijna 70 ton koffiedik weten te redden van verbranding.

Onze footprint in 2022 komt dan uiteindelijk neer op een negatieve footprint van 

 - 23.639 kg CO2eq.

Een resultaat waar we wederom trots op zijn.

 Awards

We zijn in 2022 benoemd met 2 awards:

Allereerst zijn wij in de categorie Enouriment in de top 5 van de wereld terecht gekomen en hebben wij als onderneming de Vegan Award 2022 ontvangen.

 

 

Volgende lezen

MLN 6th - Fungi symbiose 2022 event 17 and 18 september 2022 - Belgrade - Ekofungi
Stap 1 Onderzoek naar een Circulaire paddestoelen Substraat Faciliteit

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.