Technische stage

Stage “perforeer die zak”

De uitdaging  

rotterzwam doet bijna alles in eigen beheer en maakt ook de substraat zakken zelf. Het is een buisfolie die wij perforeren met een prototype machine die wij in eigen beheer hebben ontwikkeld. Zie ook deze video. https://www.youtube.com/watch?v=vIjKbisuSTE

Nu deze enkele maanden in gebruik is, merken wij dat het wenselijk is om enkele aanpassingen te realiseren en om het ontwerp te digitaliseren en op basis van open source te delen met de wereld.

De stage

We zoeken een enthousiaste stagiair werktuigbouwkunde en/of industrieel ontwerpen, bij voorkeur in de studiefase eind bachelor begin master. De tijdsbesteding ligt tussen de 8 en 24 uur per week en je gaat relatief zelfstandig [onder begeleiding van een ervaren ondernemer] werken aan de upgrade van deze machine voor de kwekerij. 

We beginnen met het hierboven genoemde prototype en je krijgt dus de kans om bij elke stap daarna betrokken te zijn. Van toleranties meten, nieuw ontwerp maken, CE proof maken, 3D tekeningen maken en al het andere wat er nodig is om over een half jaar een werkende en gecertificeerde machine te hebben staan. De precieze taakverdeling stemmen we samen af. 

Wij...

Rotterzwam is één van de bekendste circulaire ondernemers van Rotterdam en in Nederland. Rotterzwam gelooft in een samenleving waar kringlopen worden gesloten, grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd. Daarom kweken wij sinds 2013 super verse oesterzwammen op Rotterdams koffiedik. Maar we kijken ook verder naar wat we nog meer kunnen doen met de reststroom van koffie: bijv. het verrijken van landbouwgrond met koffiedik. 

Jij…
Je bent proactief en enthousiast en een half jaar lang voor ongeveer 8 tot 24 uur per week beschikbaar (waarvan één dag op de kwekerij). Je bent een aanpakker die gelooft in de circulaire economie en het verschil wil maken. Je wordt in ieder geval van een paar van de bovenstaande activiteiten blij. Je wil graag veel leren, denkt net even anders en je kan tegen een beetje hectiek. Je kan zelfstandig werken, de telefoon pakken om iets uit te zoeken of te regelen en duidelijk communiceren. Je hoeft geen koffie voor ons te halen, maar bent ook niet te beroerd om af en toe ook een minder tof klusje op te pakken. Je wilt “perforeer die zak” tot een succes maken en je naam op die machine kunnen zetten! 

What’s in it for you?

--> Werken met toffe ondernemers om je heen.
--> Op de mooiste werkplek van Rotterdam (in het Tropicana en op de nieuwe kwekerij)
--> Een fantastisch netwerk in de duurzame/circulaire wereld
--> De kans om heel veel te leren en overal bij betrokken te zijn
--> Veel ruimte voor jouw input en veel verantwoordelijkheid
--> Je tijd flexibel indelen 

Een stagevergoeding is helaas niet haalbaar op dit moment maar je krijgt zeker een keer een portie zwammen, oesterzwammen spread, onze heerlijke bitterballen of kroketten, enkele oesterzwammen biertjes en een Growkit om zelf te kweken mee.

Anoniem solliciteren 
Wij beoordelen alle sollicitaties altijd op basis van de inhoud en selecteren vooraf nooit op basis van iemand zijn achtergrond of etniciteit. Om iedere schijn op dat vlak weg te nemen, stimuleren wij het om anoniem te solliciteren. Je kunt je naam, leeftijd, geslacht, afkomst en/of pasfoto weglaten. 

Interesse? Mail naar Florian@rotterzwam.nl