SAMENWERKEN IS HET NIEUWE CONCURREREN

Elk organisme op de aarde kan alleen bestaand als het samenwerkt met andere organismes. Zo is het ook bij de mens en bij ondernemingen. Zeker in de circulaire economie is het essentieel om samen te werken met andere ondernemingen.

Ivanka Milenkovic

Al sinds de start van rotterzwam in 2013 zijn wij met Ivanka Milenkovic in contact. Zij heeft ons geïnspireerd en wegwijs gemaakt in de wereld van de paddenstoelen productie op reststromen en is de meest gedreven onderneemster die wij kennen.

Samen met Ekofungi delen wij kennis met elkaar en delen wij de kennis aan anderen, zodat onze impact vele malen groter wordt en de wereld daar zijn vruchten van kan plukken.

Ekofungi

Sinds 2023 werken wij samen aan het gezamenlijk platform voor educatie en innovatie: mushroom-cultivation.com en geven we regelmatig samen een masterprogramma.

Meer informatie over ekofungi is op deze website terug te vinden.

Mushroom-Cultivation.com

Sinds 2023 werken wij samen aan het gezamenlijk platform voor educatie en innovatie: mushroom-cultivation.com en geven we regelmatig samen een masterprogramma.

De growkit

in 2015 heeft rotterzwam een manier gevonden om het koffiedik direct op de aanrecht om te zetten naar eetbare paddenstoelen: Dé Rotterzwam Growkit.

Regionale varianten

Om dit product ook geschikt te maken voor de ondernemers die wij hadden opgeleid via ons master programma hebben we besloten de growkit ook white label beschikbaar te stellen inmiddels is er een samenwerking met verschillende ondernemers in Nederland, Denmarken, Noorwegen en Spanje.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een white label growkit of onze licentie voorwaarden. Neem dan contact met ons op.

Over de growkit

De growkit is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Wordt in Duitsland geproduceerd en door onze partner Houweling geleverd. De Nederlandse en IJslandse growkit worden in Rotterdam geproduceerd.

Hierbij werken wij samen met Nieuw Social Werk. NSW biedt hulp, coaching en een arbeidsparticipatie-werkplek aan mensen met de zogenaamde 'afstand tot de arbeidsmarkt'.

De wikkel is gemaakt van 100% gerecycled karton en wordt bedrukt met plantaardige kleurstoffen door drukkerij Tromp in Rotterdam.

Vegan Snacks

Van koffiedik naar bitterbal of kroket. Wij hebben de lekkerste en meest duurzaam snack van Rotterdam, een puur Rotterdams product.

Per bitterbal bespaar je ook nog eens 30 liter water ten opzichte van een vleesbitterbal. maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om de smaak en beleving. Met onze overheerlijke krokante korst en zachte vulling is deze vegan bal zeker de moeite waar om eens te proeven.

Wil jij onze bitterbal of kroket bij jou op de klaart zetten? Vraag dan hier een proefpakket aan.

Proefpakket aanvragen voor de horeca

BanketBakkerij van der Heijden

Anton was een van onze eerste afnemers van onze oesterzwammen en samen met hem zijn we uiteindelijk tot een heerlijke snack gekomen die inmiddels volledig vegan is.

Meer weten over de bitterbal

Banket Bakkerij van der Heijden

Met trots werken wij al sinds 2015 samen met de meest gedreven bitterballen maker van Rotterdam het team van BanketBakkerij van der Heijden.

Coffee as a service

De gehele koffieketen heeft een grote netgatieve impact op onze planeet. Wij zijn begonen met het een zo hoogwaardig mogelijk bestemming geven aan koffiedik, waarbij het verbranden van koffiedik voorkomen moet worden.

Neem je verantwoordeijkheid als leverancier. Wij vinden dan ook dat ook de koffieleverancier een rol speelt in het mogelijkmaken van een hoogwaardige verwerkign van het koffiedik.

Meer weten over Coffee as a service

Onze koffiepartners

Inmiddels hebben enkele koffieleveranciers met ons een samenwerkeing aangegaan om hun Koffie als een dienst (Coffee as a service) aan te bieden. De koffieleverancier levert bonen en wij zorgen voor het hoogwaardig verwerken van het koffiedik.

One huididige partners zijn:

Landelijke dienst

Wij hebben in verschillende regio's van het land de mogelijkheid om het koffiedik te redden. Deze dienst voeren wij samen met onze lokale partners uit in een groot deel van Nederland: