Vier het voorjaar! De gehele maand maart krijg je 15% korting op de growkit

Samenwerken is het nieuwe concurreren

Elk organisme op de aarde kan alleen bestaand als het samenwerkt met andere organismes. Zo is het ook bij de mens en bij ondernemingen. Zeker in de circulaire economie is het essentieel om samen te werken met andere ondernemingen.

Samenwerken is het nieuwe concurreren.

Educatie en innovatie

Ekofungi

Al sinds de start van rotterzwam in 2013 zijn wij met Ivanka Milenkovic in contact. Zij heeft ons geinspireerd en wegwijs gemaakt in de wereld van de paddenstoelen productie op een reststromen en is de meest gedreven onderneemster die wij kennen.

Samen met Ekofungi delen wij onse kennis met elkaar en delen wij de kennis aan anderen zodat onze impact vele malen groter wordt en de wereld daar hun vruchten van kan plukken.

Sinds 2023 zijn wij gaan samenwerken aan het gezamelijk platform voor educatie en innovatie: mushroom-cultivation.com en geven we regelmatig samen een masterprogramma.

Meer informatie over ekofungi is op deze website terug te vinden.

De Growkit

in 2015 heeft rotterzwam een manier gevonden om het koffiedik direct op de aanrecht om te zetten naar eetbare paddenstoelen: Dé Rotterzwam Growkit.

Om dit product ook geschikt te maken voor de ondernemers die wij hadden opgeleid via ons master programma hebben we besloten de growkit ook white label beschikbaar te stellen inmiddels is er een samenwerking met verschillende ondernemers in Nederland, Denmarken, Noorwegen en komt daar in 2023 ook Spanje bij.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een white label growkit of onze licentie voorwaarden. Neem dan contact met ons op.

Over de growkit

De growkit is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Wordt in Duitsland geproduceerd en door onze partner Houweling geleverd. De Nederlandse en IJslandse growkit worden in Rotterdam geproduceerd.

Hierbij werken wij samen met Nieuw Social Werk. NSW biedt hulp, coaching en een arbeidsparticipatie-werkplek aan mensen met de zogenaamde 'afstand tot de arbeidsmarkt'.

De wikkel is gemaakt van 100% gerecycled karton en wordt bedrukt met plantaardige kleurstoffen door drukkerij Tromp in Rotterdam.

Onze internationale partners zijn:

De Vegan Oesterzwam Bitterballen en Kroketten

Met trots werken wij sinds 2015 samen met de meest gedreven bitterballen maker van Rotterdam: banket Bakkerij van der Heijden. Anton was een van onze eerste afnemers van oesterzwammen en samen met hem zijn we uiteindelijk tot een heerlijke snack gekomen die inmiddels volledig vegan is. Meer informatie over de snack kun je hier terugvinden.

Coffee as a Service (CAAS)

De gehele koffieketen heeft een grote netgatieve impact op onze planeet. Wij zijn begonen met het een zo hoogwaardig mogelijk bestemming geven aan koffiedik, waarbij het verbranden van koffiedik voorkomen moet worden.

Neem je verantwoordeijkheid als leverancier. Wij vinden dan ook dat ook de koffieleverancier een rol speelt in het mogelijkmaken van een hoogwaardige verwerkign van het koffiedik.

Inmiddels hebben enkele koffieleveranciers met ons een samenwerkeing aangegaan om hun Koffie als een dienst (Coffee as a service) aan te bieden. De koffieleverancier levert bonen en wij zorgen voor het hoogwaardig verwerken van het koffiedik.

One huididige partners zijn:

Deze dienst voeren wij samen met onze lokale partners uit in een groot deel van Nederland:

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods