bodem

Afvalwetgeving en de bodem

Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert. 

Terug naar de Bodem
In de periode juni 2019 tot en met november 2021 hebben op grote schaal getest met het uitrijden van drie verschillende reststromen op een akker.

In dit project hebben we van alles onderzocht en geleerd. In deze blog serie nemen we je mee in onze reis door afvalwetgeving en bijbehorende zoektocht (ook wel ‘de soap’ genoemd), schimmelende containers vol substraat, bodemonderzoeken, impact metingen en uiteindelijk natuurlijk de vraag: is het nou een goed idee om de reststromen op de bodem te gebruiken? 

Bekijk de blog serie  

Jullie koffiedik redden?
rotterzwam redt als sinds 2013 koffiedik van de vuilverbranding. Dat kunnen wij ook voor jullie organisatie doen. Wij vertellen je graag meer over onze koffiedik propositie en hoe wij jullie kunnen helpen te verduurzamen en de kosten van jullie afval verwerking 100% te internaliseren.

Jullie koffiedik redden 

 Video verslag

Wij hebben een groot deel van de uitvoering van het project vastgelegd. Het verzamelen en uitrijden van het koffiedik en uitgewerkt substraat was zo'n unieke gebeurtenis en een belangrijke mijlpaal in het [waarschijnlijk] schrappen van de afvalstatus voor de drie reststromen uit het project. Van de beelden is een video verslag van een kleine 10 minuten gemaakt. 

Bekijk het video verslag 

Eind rapport
Wij hebben een aantal interessante bevindingen gedaan. Conclusies die de huidige manier van werken [het verbranden van veel organisch materiaal] in een compleet ander daglicht zetten. De bevindingen van het onderzoeksproject naar het gebruik van organische reststromen op de bodem kan je via de knop hieronder downloaden.

Download het eind rapport