Inmiddels hebben we al de eerste testen gedaan met het pasteuriseren en steriliseren van koffiedik op kleine schaal.
Helaas gaat het bij het onderzoek ook vaak mis. Maar ook deze "mislukkingen" geven ons veel waardevolle informatie. Echter is het soms ook erg frustrerend om veel testen te doen, het substraat te mengen, te steriliseren, af te laten koelen te enten en dan een paar weken later (wederom) te constateren dat de sterilisatie niet gelukt is.
Al met al komen we steeds meer op het juiste spoor en hebben we zicht op de juiste aanpak. We hebben de eerste testen op de kwekerij van rotterzwam uitgevoerd, maar zijn op zoek naar een ruimte waar we de grotere test tot uitvoering kunnen brengen.
Daarnaast werken we aan de juiste opstelling, welke machines we daarvoor kunnen inzetten en waar een geschikte ruimte aan moet voldoen.
Laat een reactie achter
Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.