Speciaalbier gemaakt met oesterzwammen

Speciaalbier gemaakt met oesterzwammen

Samenwerken is het nieuwe concurreren. Daarom hebben wij wederom de samenwerking gezocht met een collega ondernemer uit BlueCity. Deze keer gaat het niet over een plastic reststroom maar over iets drinkbaars. Wij hebben bierbrouwer Vet & Lazy gevraagd om een oesterzwammenbier te verfijnen en dat vonden zij maar wat leuk.

Zij voegden oesterzwammen aan hun volmondige porter toe. En die oesterzwammen proef je, want ze geven dit brouwsel een boeiende, aardse ondertoon mee. De fijnproevers onder ons worden ook al snel gewaar van een vleugje vanille, eikenhout en, yes sire, whiskey.

Het resultaat is een bijzonder maar ook erg toegankelijk biertje gebaseerd op oesterzwammen. Wij hebben ons laten vertellen dat het ook erg goed combineert met onze bitterballen. ;-)

Het mooie aan dit productieproces is dat het zich volledig binnen de spreekwoordelijke stadsmuren van Rotterdam heeft afgespeeld. Koffie gezet in Rotterdam, oesterzwammen gekweekt in Rotterdam en bier gebrouwen in Rotterdam. Triple lokaal.

Het bier is voor particulieren vooralsnog alleen verkrijgbaar in onze webshop per 6 flesjes en zolang de voorraad strekt.

Voor horeca-ondernemers is het mogelijk om per 3 dozen van 24 flesjes te bestellen. Ben je horeca-ondernemer en wil je meer weten over het oesterzwammenbier of onze bitterballen? Neem dan even contact met ons op.

Volgende lezen

De impact van Rotterzwam in 2018
Blogserie Terug naar de Bodem: organische reststromen, afvalwetgeving en bodemonderzoek

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.