Bekroond circulair concept

rotterzwam wint finale CleanTech Rotterdam [2015]

rotterzwam wint finale CleanTech Rotterdam [2015]

Gisteren, 29 april, begon de internationale startup-wedstrijd Get in the Ring het wedstrijdseizoen in Rotterdam met de eerste lokale finale van honderd wereldwijd. Het Erasmus Centre for Entrepreneurship organiseerde samen met lokale partners Gemeente Rotterdam en CleanTech Delta en nationale partners ING, BDO en APM Terminals een speciale CleanTech-editie voor startups in schone technologieën of die duurzaamheid of milieuvriendelijkheid tot een kernonderdeel van hun bedrijf. Trotse winnaars van de dag waren RotterZwam; champignons geteeld op Rotterdamse koffiedik, CocoPallet; goedkope ecotransportpallets van kokosafval en African Clean Energy; zonne-biomassa cookstoves.

Gedurende de dag gooiden 25 startups uit heel Nederland voor een jury, waaronder Fred van Beuningen (CleanTech Delta), Mark de Jong (Investeerders Club), Damien van der Bijl (InnovationQuarter) en Martijn Baijens (ING), voor een van de 6 plaatsen in 3 finalegevechten en een plaats in de volgende ronde van de competitie, de Nederlandse op 20 november. De zes geselecteerde startups waren 4Silence, RotterZwam, CocoPallet, African Clean Energy, Blue Battery en Seamore. Uit drie laatste gevechten koos de jury RotterZwam`` CocoPallet en African Clean Energy als winnaars van de dag. Battle-jurylid Job Nijs juichte de deelnemende startups toe, "vandaag hebben we een aantal geweldige CleanTech-startups [DT3] gezien, en na het zien van deze battles geloof ik dat er echt startups zijn die [DT4] de problemen van de wereld kunnen oplossen."

Wethouder Struijvenberg van de gemeente Rotterdam benadrukte de energie van zowel de startup-ondernemers als het publiek: “Dit is mooi om te zien, zeker in de CleanTech-sector, een van de vier sectoren waar de Gemeente Rotterdam extra aandacht aan besteedt. De CleanTech-sector zit in de lift en dat is mede te danken aan de ondernemers die vandaag pitchen ”.

Bron: https://ece.nl/gitr-cleantech-rotterdam/

Volgende lezen

rotterzwam verkozen tot radicale vernieuwers [2014]
Rotterzwam wint Marketing Award Rotterdam!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.