Bekroond circulair concept

rotterzwam wint de Stadslandbouw Award [2014]

rotterzwam wint de Stadslandbouw Award [2014]
Rotterzwam is de winnaar van de derde Rabo Stadslandbouw Award. De jury roemde het ondernemerschap wat geënt is op multiple cashflows en de circulaire economie gedachte, met korte en gesloten ketens.
rotterzwam wint stadslandbouw award
De prijs werd uitgereikt tijdens de landelijke Dag van de Stadslandbouw op 15 mei in Utrecht. Naast de eer ontving de Rotterdamse oesterzwammenkwekerij van de Rabobank Utrecht een cheque ter waarde van 2.500 euro. Projecten 'De Nieuwe Ronde' uit Wageningen en 'De Stadsakker' uit Groningen kregen veel erkenning voor hun bijdrage aan stadslandbouw in Nederland.

Staatssecretaris Dijksma gaf tijdens de dag aan dat stadslandbouw ook in internationaal perspectief moet worden gezien. "Wat technologie betreft is Nederland op vele gebieden koploper, maar dat zijn we niet altijd als het gaat om het omzetten van kennis naar een verdienmodel. Stadslandbouw biedt daarvoor kansen", aldus de staatssecretaris. Zij benadrukte dat de tijd rijp is om de verbinding tussen stadslandbouw en reguliere landbouw te versterken. In het bijzijn van de staatssecretaris ondertekende wethouder Isabelle Diks van Leeuwarden als 24e gemeente de 'Agenda Stadslandbouw'. Doel van de Agenda is om stadslandbouw op de kaart te zetten en te stimuleren. In totaal bezochten bijna 350 mensen de Dag van de Stadslandbouw. In 2015 zal het congres plaatsvinden in de regio Brabant.

Bron: Dag van de Stadslandbouw

 

 

Volgende lezen

rotterzwam verkozen tot radicale vernieuwers [2014]

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.