B Corp

Belangrijke stap naar B-Corp certificatie

Belangrijke stap naar B-Corp certificatie

Op de valreep van 2020 hebben wij een statutenwijziging doorgevoerd die  rotterzwam klaar maakt voor B Corp certificering. B Corp staat voor Benefit Corporation. B Corps worden gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab. Bedrijven met zo’n certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie.

Nu is rotterzwam een bedrijf dat duurzaamheid en gelijke kansen voor iedereen al vanaf aanvang hoog in het vaandel heeft. Rotterzwam gelooft immers in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert. 

Er zijn niet veel voedsel producenten transparanter dan rotterzwam, wij rapporteren al sinds 2017 op basis van de SDG's en wij maken zelfs voor onze klanten inzichtelijk wat hun impact is op het milieu.

-> Er zal inhoudelijk in onze bedrijfsvoering niets veranderen, maar voor onze klanten en toeleveranciers zijn onze drijfveren waarschijnlijk nog beter zichtbaar. 

-> Onze medewerkers zijn onze belangrijkste zwambassadeurs, voor hen hebben wij een grote stap gemaakt in het verder afbakenen van hun taken en verantwoordelijkheden. Er zijn duidelijke functieomschrijvingen gekomen en een personeelshandboek. In een start-up omgeving ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor alles. In de scale-up fase is het belangrijk om te kaderen om te voorkomen dat onze medewerkers overvraagd worden.

-> Daarnaast kijken B Corps naar elkaar voor mogelijke samenwerking. Het kan voor rotterzwam een nieuw toegang zijn voor het vinden van relaties met een vergelijkbare missie en drive.

Concreet betekent het dat de volgende tekst is toegevoegd aan onze statuten:

Wij willen door onze bedrijfsvoering en onze activiteiten een significante positieve invloed hebben op de maatschappij en het milieu in zijn algemeenheid.

Bij de besluitvorming in al onze overleggen zullen wij gezamenlijk ook rekening houden met:

1. De sociale, economische, juridische of andere gevolgen van de bedrijfsvoering van rotterzwam ten aanzien van onze collega’s, [eventuele] dochtermaatschappijen en leveranciers;

2. De belangen van de klanten van rotterzwam en haar [eventuele] dochtermaatschappijen;

3. De gemeenschappen en de samenleving waarin rotterzwam en haar [eventuele] dochtermaatschappijen en leveranciers hun bedrijf uitvoeren;

4. Het lokale en globale milieu;

5. De korte en lange termijn belangen van rotterzwam.

Wij gaan door met samenwerken op lokaal, regionaal en internationaal niveau met als doel om de productie van paddenstoelen op lokale reststromen te stimuleren en vergemakkelijken.  

Wil jij een oesterzwammen kwekerij beginnen in jouw regio? Wij kunnen je helpen met de kennis op het gebied van kweek(techniek) en we kunnen je toegang bieden tot verschillende verdienmodellen. In ons Mushroom Master Program komen al deze zaken aan bod. 

Kijk voor het volledige curriculum en de data in 2021 op 
https://www.mushroom-cultivation.com/mushroom-master-program

Volgende lezen

Koffiedik gescheiden ophalen is niet altijd duurzaam
Meer energie geproduceerd dan het verbruikt!

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.