Van koffiedik, naar zwam, naar bitterbal
rotterzwam kweekt circulaire paddenstoelen op stedelijke reststromen en verbindt zo stad, schimmel en systeem.
> 419.840 kg
koffiedik gered
> 26.693 kg
oesterzwammen gekweekt
> 144.164 kg eq
vermeden CO2 uitstoot

Afval als voedingsbodem voor verandering
Rotterzwam redt koffiedik van de vuilverbranding. We streven ernaar deze waardevolle grondstof te gebruiken voor de teelt van paddenstoelen. Overig of te oud koffiedik wordt vergist of gecomposteerd.
Bijdragen met jouw bedrijf of organisatie
Circulaire paddenstoelen teelt
Op de kwekerij aan de Schiehaven in Rotterdam verwerkt rotterzwam verschillende stedelijke reststromen, zoals koffiedik, bierbostel en houtsnippers, voor onderzoek naar en het kweken van verschillende paddenstoelen.
Kom langs voor een workshop of rondleiding, of om verse, lokale én circulair gekweekte zwammen op te halen!
Workshops & rondleidingen
Zelf paddenstoelen kweken
Bij rotterzwam vinden we dat kennisdelen en samenwerken de weg is naar een groene, circulaire toekomst. Daarom bieden wij verschillende educatie-programma's aan.
Wil je zelf thuis bijdragen aan de circulaire economie? Dat kan! Met de rotterzwam growkit leer je hoe oesterzwammen kweekt op je eigen koffiedik.
De rotterzwam growkit
Proef de rotterzwam smaak & visie
We maken stedelijke reststromen weer restaurantwaardig door van onze oesterzwammen (h)eerlijke producten maken zoals bitterballen, kroketten, saucijzenbroodjes en binnenkort ook dumplings en ravioli.
rotterzwam producten kan je proeven bij (bedrijfs)restaurants en horeca-partners die net als rotterzwam geloven in lokaal, circulair en plantaardig eten.
Rotterzwam in de horeca
rotterzwam groeit





