Gratis verzending vanaf €45,00

Technische stage 'Fill that bag'

Rotterzwam is één van de bekendste circulaire ondernemers van Rotterdam. Rotterzwam gelooft in een samenleving waar kringlopen worden gesloten, grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd. Daarom kweken wij al meer dan vijf jaar op Rotterdams koffiedik superverse oesterzwammen. Maar we kijken ook verder naar wat we nog meer kunnen doen met de reststroom van koffie: bijv. het verrijken van landbouwgrond met koffiedik. 

Over ‘Fill that bag’
rotterzwam is bezig zijn productie op te voeren. Van 2.000 kilo substraat per maand naar 6.000 kilo en dat gaat niet meer met de betonmolen waarmee wij dat deden.

Nu is de bulk van de agricultuur in Nederland gericht op grote schaal. Ons verdienmodel stelt ons in staat ook op kleine schaal te opereren, maar een stukje automatisering is wenselijk. Maar hoe kom je dan aan een goede machine? In Europa zijn die niet te krijgen. Dus kijken wij naar elders en vinden in China een kleine zakken vul machine met de juiste specificaties. Deze machine dient echter omgebouwd te worden om te voldoen aan Europese wetgeving en kwaliteitseisen.

De stage
We zoeken op korte termijn enkele enthousiaste stagiairs werktuigbouwkunde en/of industrieel ontwerpen, bij voorkeur in de studie fase eind bachelor begin master. Het is voor ongeveer 15 uur per week en je gaat in een klein multidisciplinair team van maximaal 3 studenten onder begeleiding van een ervaren ondernemer werken aan deze machine. 

Wij staan open voor verschillende mogelijkheden. Zo kan je je als compleet team aanmelden en is het bespreekbaar als je er 3 maanden intensief aan wilt werken i.p.v. een half jaar 15 uur per week.  

We beginnen met het prototype [de geïmporteerde machine] en je krijgt dus de kans om bij elke stap daarna betrokken te zijn. Van toleranties meten, nieuw ontwerp maken, CE proof maken, verkoop klaar maken en al het andere wat er nodig is om over een half jaar een werkende, verkoopbare en gecertificeerde machine te hebben staan. De precieze taakverdeling stemmen we samen af. 

Jij…
Je bent proactief en enthousiast en een half jaar lang voor ongeveer 15 uur per week beschikbaar (waarvan één dag op de kwekerij). Je bent een aanpakker die gelooft in de circulaire economie en het verschil wil maken. Je wordt in ieder geval van een paar van de bovenstaande activiteiten blij. Je wil graag veel leren, denkt net even anders en je kan tegen een beetje hectiek. Je kan zelfstandig werken, de telefoon pakken om iets uit te zoeken of te regelen en duidelijk communiceren. Je hoeft geen koffie voor ons te halen, maar bent ook niet te beroerd om af en toe ook een minder tof klusje op te pakken. Je wilt ‘fill the bag’ tot een succes maken en je naam op die machine kunnen zetten! 

What’s in it for you?

  • Werken met toffe ondernemers om je heen.
  • Op de mooiste werkplek van Rotterdam (in het Tropicana en op de nieuwe kwekerij)
  • Een fantastisch netwerk in de duurzame/circulaire wereld
  • De kans om heel veel te leren en overal bij betrokken te zijn
  • Veel ruimte voor jouw input en veel verantwoordelijkheid
  • Je tijd flexibel indelen 


Interesse? Mail naar siemen@rotterzwam.nl