Zelf een oesterzwammenkwekerij beginnen

Met ons trainingsprogramma voor ondernemers, kan je morgen aan de slag

Odoo Members

Wij geloven in het lokaal verwerken van reststromen tot lokale voedsel productie en het delen van kennis en waarde. Wij stimuleren ondernemers om in hun eigen land/stad zelf aan de slag te gaan met deze business case. Inmiddels hebben wij al ruim 40 ondernemers opgeleid om zelf een kwekerij te starten.

Ben jij serieus in het opstarten van je eigen lokale oesterzwammenkwekerij volgens de principes van de blauwe economie? Wil jij lokaal koffiedik omzetten in voedsel? Volg dan het Mushroom Master Program [MMP] bij rotterzwam.

Dit programma is speciaal is ontworpen om jou alle elementen te leren die je nodig hebt om als zelfstandig ondernemer professioneel paddenstoelen te kweken. 

Alle informatie over dit 4-daagse opleidingstraject vind je op de site van het Mushroom Master Program. Omdat wij ondernemers uit de hele wereld trainen, is alle informatie op die site en de training in het Engels. Gratis Ebook

Download ons gratis Ebook met de basis principes over het starten met kweken van paddenstoelen. Het Ebook is in het Engels.  

Kosten € 0,0


Gratis webinar

Schrijf je in voor onze gratis webinars. Hierin delen wij de kansen die er zijn voor lokale kwekerijen. Presentatie is in het Engels.  

Kosten € 0,0


Mysterieus?

Ben je onbekend met paddenstoelen? Kom dan eens naar onze 1daagse workshop voor particulieren. Een mooie gelegenheid om die 'mysterieuze sluier' te verwijderen.

Kosten € 78,51 [ex. BTW]

E-learning

Met onze  betaalbare E-learning  leer je in je eigen tempo. De eerste module over het starten van je eigen kwekerij is nu online.  De E-learning is in het Engels.  

Kosten € 349,- [ex. BTW]

MMP

Ons Mushroom Master Program is de manier om in 4 dagen goed beslagen ten ijs te komen. Alle leerdoelen die jij kan bedenken, vinken wij af.

Kosten € 2.500,- [ex. BTW]

Community

Nadat je de training hebt afgerond nemen wij geen afscheid. Wij nemen je op in onze community. Die bevindt zich in Nederland en Europa.

Kosten € 0,0

Wat zeggen onze alumni over hun opleiding bij rotterzwam? Bekijk op  ons YouTube kanaal hun mening.

Onze Alumni

Onderstaand de oesterzwammenkwekers die wij hebben opgeleid

Waar komen al die kleine oesterzwammenkwekers in Nederland toch vandaan? Wij kunnen met trots vertellen dat wij het merendeel hebben opgeleid.

Geen franchise: Wij leren ondernemers in 4 dagen alles wat ze moeten weten om hun eigen kwekerij te beginnen. Daarna zijn ze vrij om hun eigen weg te gaan. Alle hieronder vermelde kwekerijen zijn dus van zelfstandig ondernemers. Ze hebben geen juridische band met rotterzwam en wij zijn geen franchise. 

Wel samenwerken. Wij werken samen om zo te komen tot een grotere positieve impact op het milieu. Zo maken wij gebruik van vergelijkbaar taalgebruik en vergelijkbare beelden. Als het aan rotterzwam ligt krijgt elke grote stad in Nederland een eigen kwekerij. Een kwekerij die een bijdrage levert aan lokale voedselvoorziening, werkgelegenheid en afvalreductie.

Actieve kwekerij: Wij hebben de afgelopen jaren meer ondernemers in Nederland [en daarbuiten] getraind dan wij hier vermelden. Niet iedereen gebruikt de inzichten voor het starten en runnen van ene kwekerij. Alleen de ondernemers die een actieve kwekerij hebben, staan in dit overzicht.

Type kwekerij: De ene kwekerij is de andere niet. Wij onderscheiden vijf verschillende typen. In dit factsheet kan je de verschillende typen oesterzwammenkwekerijen bekijken.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Aardzwam & Zo

Jolande Vermaas is 1 van de eerste ondernemers uit Nederland die wij hebben opgeleid. Ze is gelijk na de opleiding haar kwekerij in Bergen op Zoom begonnen. Meer info over haar kwekerij vind je hier.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Zwamburg

Rob Hermans heeft de opleiding samen met Jolande in oktober 2014 gevolgd. Rob heeft zijn kwekerij in het zuiden van Limburg. Meer info over zijn kwekerij vind je hier.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

De Versfabriek

Ruud Klep is de ondernemer achter de Versfabriek. Hij heeft in januari 2015 het Mushroom Master Programma gevolgd. Meer info over zijn kwekerij vind je hier

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

WesterZwam

Eva Flendrie, Gossen Rijkeboer en Wiebe Lamsma vormen samen WesterZwam. Zij volgden in oktober 2015 de training bij rotterzwam.

Meer info over hun kwekerij vind je hier.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

HaagseZwam

Annelies Goedbloed heeft in januari 2016 het MMP gevolgd.  

Meer info over zijn/haar kwekerij vind je hier.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Zuiderzwam

Jacqueline van Eerd juni 2016 .

Meer info over haar kwekerij vind je hier.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

C-Zwam

Camiel Heunks heeft in februari 2017 module 1 van de E-learning gedaan. Op basis van die kennis is hij C-zwam begonnen.

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Brans Oesterzwamkwekerij

Michel Brans was in juni 2017 in onze kwekerij. Net na de brand konden wij niet veel laten zien, maar er was genoeg te leren. Met hulp van onze Alumni konden wij toch een volledig programma bieden.

Meer info over zijn kwekerij vind je hier.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Fungi Factory

Steven Keulemans is 1 van de ondernemers achter Fungi Factory. Hij was in oktober 2017 bij ons. Ook hier moesten wij schuiven in ons programma. Maar onze Alumni stelden hun kwekerij beschikbaar.

Meer info over hun kwekerij vind je hier.