Tags Category

#resprouting

Op deze pagina beschrijven wij de #resprouting van rotterzwam na de gevolgen van de brand op 23 mei 2017.
Odoo afbeelding en tekstblok

De kwekerij

De kwekerij zal worden opgebouwd uit 8 of 9 kweekunits. De kweekunits zijn opgebouwd uit gebruikte REEFER-containers. Daarnaast zal er een koelcel aanwezig zijn voor de opslag van broed en zwammen. Verder zal de kwekerij bestaan uit een substraat bereidingsruimte en een gebouw voor workshops en kantoor activiteiten.

 

rotterzwam verhuist naar omgeving M4H

 Als gevolg van de brand in de kelders van BlueCity is de ruimte van rotterzwam dusdanig beschadigd dat BlueCity heeft besloten de ruimtes volledig te slopen. Daarnaast waren wij al opzoek naar een locatie voor de opschaling van onze productie. Dat betekent dat de productie van oesterzwammen niet zal gaan plaatsvinden in BlueCity. Wij hebben op dit moment enkele locaties op het oog in het Merve-vierhavensgebied [M4H] van Rotterdam.

Gaat RotterZwam weg uit BlueCity? Het antwoord op deze vraag is NEE. Wij blijven in BlueCity, voor een deel van onze werkzaamheden: business development, training en research en development. De kwekerij zal dus wel gaan verhuizen. Op termijn zullen wij ook in BlueCity weer een kleinere kweek opstelling gaan bouwen in BlueCity.

Wij verwachten in het eerste kwartaal van 2018 de knoop door te kunnen hakken rondom de nieuwe locatie van de kwekerij. 


Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Een nieuw team

Door de brand is de collectie van koffiedik en de productie van de zwammen stil komen te liggen, hierdoor is ook een deel van onze omzet stil gevallen. Samen met het team hebben wij uiteindelijk moeten besluiten om tot ontslag over te gaan van enkele medewerkers.

Nu we weer zicht hebben op de nieuwe kwekerij wordt ook weer tijd om een nieuw team te gaan vormen. De komende weken gaan we de functieprofielen samenstellen en zullen we de sollicitatie procedures gaan opstarten.

Zoals het er nu naar uitziet gaan we straks een bedrijfsleider en 2 productie medewerkers nog hebben.

Werken bij rotterzwam

 

Mobile Mushroom Unit

De kweekunits zijn opgebouwd uit REEFER containers, Zo'n REEFER heeft als voordeel dat deze eenvoudig schoon te maken is, goed tegen hoge luchtvochtigheid kan en overal op de wereld beschikbaar is voor een interessante prijs. Daarnaast is zo'n unit eenvoudig te verplaatsen, geïsoleerd en universeel. De REEFER heeft ook wat nadelen: De vloer is niet ideaal en de deuren zijn erg groot en zwaar en het monteren van apparatuur aan wanden of plafonds is niet altijd even handig of af te raden.

De kweek units worden voorzien van een zelfontwikkelde klimaatinstallatie die speciaal is afgestemd op de kweek van paddestoelen.

Onze eerste 20ft test unit. Foto: Hanna de Bruijn


Odoo tekst en afbeelding blok

Lees hier meer over de gevolgen van de brand van 23 mei 2017