Oesterzwammen - vers, lokaal en circulair

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Eind mei heeft een brand 90% van onze inboedel verwoest. Hierdoor kunnen we op dit moment geen zwammen kweken en werken we hard aan het realiseren van een nieuwe kwekerij.

Kijk ze hiernaast eens staan te stralen. Onze oesterzwammen. Mooi zijn ze, hè?
Deze grijze oesterzwam is de spil van RotterZwam. Het bijzondere is dat ze groeien op een afvalproduct, namelijk Rotterdams koffiedik. Wij werken niet alleen circulair maar ook lokaal. Zo leveren we de zwammen alleen aan de stad Rotterdam. Zo leggen ze een kleine afstand af tot op jouw bord. 

Lunchzaak, eetcafé of cateraar?
Heb je een restaurant, lunchzaak of eetcafé in Rotterdam? Ben je een cateraar of chefkok in een bedrijjfskantine? En wil je werken met onze superverse zwammen? Dan moet je het volgende weten: de zwammen kosten € 10,- per kilo en we werken met strippenkaarten. Je koopt bij ons strippenkaart voor 10 of 21 kilo en iedere keer als je bestelt, halen wij het van je saldo af. Wel zo makkelijk. Op dit moment produceren wij ruim 50 kilo oesterzwammen per week.

Wil jij ook werken met een duurzaam en lokaal product? Zie jij onze zwammen al staan te shinen op jouw menukaart? Neem contact met ons op via relaties@rotterzwam.nl.

Losse porties kopen?
Wil je een losse portie oesterzwam kopen? Voor op de pizza, in de soep, in een omelet of in een frisse zomersalade? Ook dat kan. Bij Rechtstreex, Plus Peter de Jong aan het Stadhoudersplein in Rotterdam en MCD in Rhoon. Let op: bel de supermarkten eerst even om te checken of er zwammen zijn.

RotterZwam-bitterbal
Van onze zwammen maakt Banketbakkerij Van der Heijden - ook uit 010 - heerlijke bitterballen en kroketten. Superlekker en ideaal voor vegetariërs. De bitterballen zijn te koop bij de bakker zelf of via Rechtstreex. Wist je dat je door het eten van één oesterzwam-bitterbal 90 liter water bespaart! Dan ben je dus heel goed bezig als je er eentje eet. Of twee. Of drie.