Crowdsourcing: Kennismakingsactie rotterzwam

Rotterzwam is al ruim vijf jaar actief om kringlopen te sluiten en zoveel mogelijk koffiedik zo hoogwaardig mogelijk te verwerken. Dat doen we door oesterzwammen te kweken op koffiedik, maar we kijken ook verder. Zo doen we de komende jaren een experiment met o.a. de universiteit van Wageningen om te kijken wat het effect van kofffiedik is op de bodem. Het organisch stofgehalte daalt namelijk en tegelijkertijd verbranden we waardevol organisch materiaal. Daarnaast gaat onze nieuwe kwekerij in april open en kunnen we eindelijk weer oesterzwammen gaan kweken. Na een tijd van wederopbouw is het dus weer tijd om te knallen. Daarom hebben wij voor drie maanden een speciale actie waarbij jouw organisatie kennis kan maken met rotterzwam. Join the coffee revolution!

What’s the deal?

Wij halen drie maanden lang met onze elektrische bus jouw koffiedik op voor het superscherpe actietarief van €0,50 per kilo koffiedik. Wij kweken er zwammen op en brengen het naar het land van onze akkerbouwer Arnout den Ouden om te testen wat het effect is op de bodem. Hiermee bespaar je per kilo koffiedik tot 4,3 kg CO2 en zorg je dat het waardevolle materiaal niet verbrand wordt.


Wat krijg je?

  • Wij halen het koffiedik in de maanden april, mei en juni bij je op (1-3 keer per week) met elektrisch vervoer.

  • Wij leveren steeds schone en lege emmers om het koffiedik op te slaan

  • Het koffiedik wordt gebruikt om zwammen op te kweken of voor het project ‘terug naar de bodem’. Het koffiedik wordt nooit verbrand.

  • Je helpt mee om de afvalstatus van koffiedik af te krijgen, waardoor het beter gebruikt kan worden.

  • Je krijgt aan het einde van de drie maanden een impact rapportage op maat waarop je ziet hoeveel kg koffie je hebt gered van verbranding en hoeveel CO2 je daarmee bespaard hebt

  • Een poster voor bij de koffieautomaat met het verhaal van rotterzwam

  • Een circulair rotterzwam pakket met verschillende koffie- en oesterzwam gerelateerde producten

  • Een heel lekker gevoel

Wanneer kan ik meedoen?

Je gebruikt minimaal 50 kg koffiebonen per maand

Je bent gevestigd in de regio Rotterdam

Ik wil dit, wat moet ik nu doen?

Vul het formulier hieronder in. Wij komen dan heel snel bij je terug om alles in gang te zetten.

Ik wil dit, wat moet ik nu doen?

Vul het formulier in. Wij komen dan heel snel bij je terug om alles in gang te zetten.