Gratis verzending vanaf €45,00

Koffiedik collectie in Rotterdam

rotterzwam verzorgd de koffiedik collectie bij organisaties in en rond Rotterdam. Lees meer over hoe wij koffiedik redden van de vuilverbranding en onze relaties helpen om hun afvalkosten te internaliseren.

Impact maken, dat is wat Rotterzwam doet. Zo hebben we inmiddels al 103 ton koffiedik gered van de vuilverbranding en dat voor een groot deel omgetoverd tot heerlijke oesterzwammen.

En dat inspireert mensen en levert ons aardig wat aandacht in de media op. Van artikelen in de krant tot items op tv. Wereldwijd. Met als resultaat: meer bewustwording over duurzaamheid, circulaire economie en de waarde van afval.

Die impact kunnen we ook binnen jouw organisatie realiseren. En daarom hebben wij een plan dat het ophalen van koffiedik koppelt aan een bewustwordingsproces bij directie, medewerkers en relaties.

Maar we kijken ook verder. Zo doen wij in ons project 'Terug naar de Bodem' de komende jaren een experiment met o.a. de universiteit van Wageningen en het Louis Bolk Instituut om te kijken wat het effect van koffiedik is op de bodem.

Koffiedik collectie rotterzwam

Hoe werkt het?

De basis van het plan is het ophalen van jouw koffiedik. Je ontvangt van ons emmers waarin je het koffiedik verzameld. Deze komen wij 1 tot 3 keer per week bij je ophalen. Wij zorgen ervoor dat het koffiedik zo hoogwaardig mogelijk verwerkt wordt. Wij registreren van elke kilo koffie waar hij heengaat. De bestemming bepaalt de totale impact en daarom koppelen wij die periodiek aan je terug. Daarbij maken wij een koppeling met de SDG's.

Bij de start van de collectie organiseren we in jouw bedrijf een Kick-off met een inspirerende presentatie. Een moment waar medewerkers en of relaties aanwezig kunnen zijn. Tijdens deze kick-off delen wij Growkits uit aan de aanwezigen.

Wat krijg je?

--> Je internaliseert een groot deel van je afvalkosten en wentelt deze niet meer af op de maatschappij;

--> 1 tot 3 keer per week collectie van koffiedik;

--> Een circulair rotterzwam pakket met verschillende koffie- en oesterzwam gerelateerde producten;

--> Een poster voor bij de koffieautomaat met het verhaal van rotterzwam;

--> Het koffiedik wordt gebruikt om zwammen op te kweken of voor het project ‘Terug naar de Bodem’. Het koffiedik wordt nooit verbrand;

--> Je helpt mee om de afvalstatus van koffiedik af te krijgen, waardoor het beter gebruikt kan worden;

--> Periodieke impact rapportage gekoppeld aan de SDG's;

--> Een heel lekker gevoel;

Koffiedik collectie rotterzwam

Wanneer kan je meedoen?

Je gebruikt minimaal 25 kg koffiebonen per maand. Je bent gevestigd in de regio Rotterdam.

koffiedik propositie overzicht pakketten rotterzwam

Wat kost het?

Wij bieden verschillende koffiedik collectie pakketten aan. De kosten van het kleinste pakket zijn €80,- per maand. In het kleinste pakket halen wij tot 100 kilo koffiedik in de maand op. 

Weet je niet hoeveel koffiedik je produceert? Doe de hoeveelheid koffiebonen keer twee en je hebt ongeveer je hoeveelheid koffiedik.

Meer weten?

Neem contact op met Dick Rensen, hij vertelt je graag meer.  dick@rotterzwam.nl of +31624978210

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd