Ondernemende stage Coffee as a Service

 

RotterZwam, gevestigd in BlueCity, is één van de bekendste circulaire ondernemers van Rotterdam. RotterZwam gelooft in een samenleving waar kringlopen worden gesloten, grondstoffen maximaal worden benut en voedsel lokaal wordt geproduceerd. Daarom kweken wij al meer dan vijf jaar op Rotterdams koffiedik superverse oesterzwammen. Maar we kijken ook verder naar wat we nog meer kunnen doen met de reststroom van koffie: bijv. het maken bioplastics of het verrijken van landbouwgrond met koffiedik. 

 

Over Coffee as a Service (CAAS)

RotterZwam was dus vooral actief aan het einde van de keten. Maar om de transitie naar de circulaire economie te versnellen, gaat rotterzwam binnenkort ook koffiebonen verkopen - maar dan als dienst in plaats van product. Oftewel: rotterzwam blijft eigenaar van de koffieboon en dus van het koffieprut. Na gebruik wordt dit weer opgehaald en kan het gebruikt worden voor bijvoorbeeld het kweken van zwammen. Zo maken we het cirkeltje rond en kunnen we impact hebben vanaf de koffieboer tot aan het hergebruik van het koffiedik. 

 

De stage

We zoeken op korte termijn (bij voorkeur vanaf half oktober) een enthousiaste stagiair voor ongeveer 15 uur per week om samen met onze projectleider het project Coffee as a Service op te zetten. We beginnen van nul en je krijgt dus de kans om bij elke stap betrokken te zijn. Van plannen schrijven, business modellen uitwerken en financiering, tot story telling, marketing en PR, sales, logistiek en al het andere wat er nodig is om over een half jaar een succesvol project te hebben staan. Je precieze takenpakket stemmen we natuurlijk gaandeweg samen af. 

 

Jij…

Je bent proactief en enthousiast en een half jaar lang voor ongeveer 15 uur per week beschikbaar (waarvan één dag op kantoor). Je bent een aanpakker die gelooft in de circulaire economie en het verschil wil maken. Je wordt in ieder geval van een paar van de bovenstaande activiteiten blij. Je wil graag veel leren, denkt net even anders en je kan tegen een beetje hectiek. Je kan zelfstandig werken, de telefoon pakken om iets uit te zoeken of te regelen en duidelijk communiceren. Je hoeft geen koffie voor ons te halen, maar bent ook niet te beroerd om af en toe ook een minder tof klusje op te pakken. Je wil CAAS tot een succes maken. 

 

What’s in it for me? 

  • Werken met toffe ondernemers om je heen 

  • Op de mooiste werkplek van Rotterdam (in het oude zwembad Tropicana)

  • Een fantastisch netwerk in de duurzame/circulaire wereld 

  • De kans om heel veel te leren en overal bij betrokken te zijn 

  • Veel ruimte voor jouw input en veel verantwoordelijkheid

  • Je tijd flexibel indelen 

 

Interesse? Mail a.s.a.p. naar jente@rotterzwam.nl

 

Schrijf een reactie

U moet zijn ingelogd om een opmerking te plaatsen.